kök
Renovering och underhåll

Dags att bygga om köket

Hej kära läsare!

Jag har en stor nyhet att dela med er idag – det är äntligen dags att bygga om köket! Efter många års drömmande, planering och sparande har vi bestämt oss för att förvandla vårt gamla, trånga kök till en modern och funktionell drömkok.

Att spendera så mycket tid i köket som jag gör, har verkligen gett mig en klar bild av vad som fungerar och vad som inte gör det. Vårt nuvarande kök har charm, men det har också sina brister – gammal utrustning, brist på förvaringsutrymme och ett allmänt slitet utseende. Det är hög tid för en uppfräschning!

Första steget i den här resan har varit att samla inspiration och idéer. Jag har bläddrat igenom otaliga inredningstidningar, sparat bilder på Pinterest och tittat på mängder av YouTube-videor om köksrenoveringar. Det är otroligt hur mycket man kan lära sig och vilka fantastiska idéer som finns där ute. Vi har också pratat med vänner och familj som nyligen renoverat sina kök för att få deras bästa tips och råd.

En av de viktigaste besluten har varit att hitta rätt hantverkare för jobbet. Jag vill verkligen att allt ska bli perfekt och att renoveringen ska ske smidigt och professionellt. Efter att ha hört så många skräckhistorier om misslyckade renoveringar och oseriösa hantverkare, var det avgörande att göra vår hemläxa. Vi frågade runt efter rekommendationer, kollade referenser och jämförde flera offerter innan vi slutligen bestämde oss för en hantverkare som vi kände oss trygga med.

Planeringen har också inneburit att vi fått göra en hel del val när det kommer till design och material. Vi vill ha ett kök som är både snyggt och praktiskt, så vi har valt slitstarka material som fortfarande ser fantastiska ut. Bänkskivorna blir i elegant kvarts, skåpluckorna i en tidlös vit färg och vi ska ha en backsplash av marmor. Jag kan nästan se det framför mig redan nu!

Ett annat viktigt element i vårt nya kök är förvaringsutrymmet. Jag har alltid känt att vårt nuvarande kök saknar smarta lösningar för att förvara allt från kastruller till kryddor. Med den nya designen har vi inkluderat många inbyggda hyllor, utdragbara skåp och en stor köksö med massor av förvaringsutrymme. Det kommer att göra en enorm skillnad i hur vi använder köket varje dag.

Vi har också beslutat att uppgradera våra vitvaror till mer energieffektiva och moderna alternativ. Att ha en bra ugn, en kraftfull köksfläkt och en stor kyl och frys kommer att göra matlagningen mycket roligare och mer effektiv. Dessutom är det ett plus att vi kan minska vår energiförbrukning och göra vårt hem mer miljövänligt.

Självklart finns det även en estetisk sida av detta projekt. Jag ser verkligen fram emot att dekorera det nya köket med vackra detaljer som matchande kökshanddukar, snygga kranar och kanske till och med några växter för att ge rummet liv och färg. Det är de små detaljerna som verkligen kan göra att ett rum känns personligt och hemtrevligt.

Jag vet att det kommer att vara en utmaning att leva utan ett fungerande kök under renoveringen, men jag är säker på att det kommer att vara värt det i slutändan. Jag ser redan fram emot att kunna laga mat i vårt nya kök, ha vänner över för middagar och bara njuta av att vara i ett rum som är både vackert och praktiskt.

Jag kommer definitivt att hålla er uppdaterade med bilder och inlägg under hela renoveringsprocessen. Det ska bli så spännande att dela denna resa med er och jag hoppas att ni kan få lite inspiration och tips till era egna hemprojekt. Och jag orkar just nu inte tänka på att vi behöver planera inför ett fönsterbyte också! *suck*

Tack för att ni följer med på denna resa!

Hej och välkommen till min blogg! Mitt namn är Lotta Agaton och jag är inredningsdesigner och stylisten som delar med mig av min passion för inredning och design här på bloggen. Jag brinner för att skapa inspirerande och funktionella hemmiljöer som är både vackra och välkomnande. Genom min blogg delar jag med mig av mina tankar, idéer och erfarenheter inom inredning och designvärlden. Jag älskar att inspirera andra att hitta sin egen stil och skapa rum som speglar deras personlighet och livsstil.